Om inga biljetter kommer upp i en sökning beror detta på att det just då inte finns några tillgängliga. Vid stora släpp reserveras biljetterna väldigt snabbt. De hålls under en begränsad tid så att de kunder som just då har biljetterna i sin "kundvagn" kan välja att antingen slutföra köpet eller släppa biljetterna.

Om köpet slutförs blir biljetten permanent otillgänglig och när detta hänt för alla biljetter i en sektion kommer området och priskategorin försvinna från köpflödet. Du ser då en linje genom priskategorin. Skulle biljetten inte säljas så släpps den tillbaka in i söksystemet och hamnar hos nästa kund som söker.

När många biljetter hålls i köp som ännu ej slutförts står det alltså inte att sektionen eller priskategorin är slutsåld, men biljetterna kommer inte upp i en sökning eftersom de just då inte är tillgängliga.

Ibland är efterfrågan på biljetter tyvärr större än utbudet.